27 set 2009

Menu 4

MENU 4




Primo: Tavaszi gazdag zoldsègleves


- Zuppa di primavera


Secondo: Szarvasbèlszin vargànyamàrtàssal,tarka rizzsel


- Filetto di cervo con salsa vargàny e riso colorato


Dessert: Eperpuding vaniliamàrtàssal


- Pudino di fragola con salsa vanigliato







Primo: Tavaszi gazdag zoldsègleves

-zuppa di primavera-




Hozzàvalòk 4 szemèlyre:

600 ml sovèny huslè, 4dkg vaj, 12 dkg vegyes zoldsèg, -sàrgarèpa, gyokèr-, 4dkg pòrèhagyma, 15 dkg szèraz zeller, 8 dkg kelkàposzta, 10 dkg karfiolrozsa, 4 gerezd fokhagyma reszelve, sò, fehèrbors, bazsalikom, petrezselyemzold




Ingredienti per 4 persone:

600 ml brodo di carne magro, 4dkg burro, 12 dkg verdura mista - carote, sedano - 1 porro, 8 dkg capuccio, 10 dkg cavolfiori, 4 spicchi di aglio gratiuggiato, sale, pepebianco, basilico, prezzemolo




Elkèszitès: a felapritott zoldsègeket a vajban ledinszteljuk ès a huslèvel felfozzuk, sòval, borsal ès vàgott bazsalikommal diszitjuk




Preparazione:

tagliamo a pezzetti piccoli le verdure è apassiamo nel burro, aggiungiamo il brodo di carne magro, alla fine saliamo e una spolverata di pepebianco, decoriamo con il basilico e prezzemolo tagliato fine




Secondo:

Szarvasbèlszin vargànyamàrtàssal,tarka rizzsel

- Filetto di cervo con salsa vargàny e riso colorato-




Hozzavalòk:

60 dkg szarvas bèlsin, 8 szelet baconszalonna,

A pàcolàshoz: sò, bors, kakukkfu, boròkabogyò,babèrlevèl, olaj.

A màrtàshoz: 50 ml olaj, 50 dkg finomra vàgott voroshagyma, 20 dkg vargànya, 2 dkg liszt, 200 ml huslè, 150 ml tejszìn, sò, bors, 1 csomò vàgott petrezselyem zold, 4 adag rizskoret, 2dkg fott vadrizs




Ingredienti:

60 dkg filetto di cervo, 8 fetta di bacon,

Per la marinata:

sale, pepe, kakukfu, borokabogyò, foglie di alloro, olio,

Per la salsa:

50 ml olio, 50 dkg cipolla rossa tagliato finemente, 20dkg vargànya,(funghi) 2 dkg farina, 200 ml brodo di carne, 150 ml panna da cucina, sale, pepe, 1 mazzolino di prezemolo, mondato finemente,4 porzione di riso, 2dkg riso nero




Elkèszìtès:a felszeletelt szarvasbèlszint 2-3 napig a fuszerekkel olajban pàcoljuk.

A finomra vàgott voros hagymàt olajban megfonnyasztjuk,hozzàadjuk a szeletelt vargonyàt, ès eggyutt lepàroljuk. Lisztszòràssal, husalaplèvel ès tejszinnel felfozzuk, sòval, borsal, petrezselyemmel ìzesìtjuk. A szarvabèlszìnt baconszolannàba csavarjuk, ès ìzlès szerint megsutjuk.

A rizskoretet osszekeverjuk a vadrizzsel. Az ètelt ezzel a taka rizzsel ès a màrtàssal tàlaljuk.




Preparazione

le fette di filetto di cervo mettiamo a marinare per 2-3 giorni.

Prepariamo la cipolla tagliato molto finemente e appassiamo nel olio lentamente, aggiungiamo il prezemolo tagliato fine e i funghi è cuociamo tutto piano piano poi settacciando la farina, aggiungiamo il brodo di carne e la panna da cucina e il prezemolo e amalgando bene cuociamo ancora.

I filetti di cervo avvolgiamo con i fette di bacon e rosoliamo a piacere, cotto o medium...come piace a voi.




Prepariamo i riso cotto separatamente, poi con un stampino formiamo porzioni, -vedi foto-




Szerviamo con il filetto con la salsa e con il riso, e a piacere verdura cotto a vapore, o decoriamo il piatto con insalata a diverse colori.




Dessert:

Eperpuding vaniliamàrtàssal

- Pudino di fragola con salsa vanigliato




Hozzàvalòk 4 szemèlyre: A piskòtàhoz: 4 tojàs, 8 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 dkg kakaòpor.

A pudinghoz: 4 dkg epres pudingpor, 400 ml tej, cukor, izlès szerint, 4 szem eper, apròra vàgva,.

A vanilia màrtàshoz: 400 ml tej, 5 ek cukor, 3 tojàssàrgàja,, 1ek liszt.

A diszìtèshez: 300 ml tejszìn, 15 dkg eper, 1dkg kakaòpor




Elkèszitès: a hozzàvalòkbòl piskòtalapot kèszitunk, ès 4 db kb 8cm àtmèretu kort szuronk ki belole. a pudingport kevès langyos tejjel simàra keverjuk, ès az aprora vègott epret is beletesszuk. a tej tobbi rèszèt a cukorral felforraljuk, majd hozzàkeverjuk az epres tejet. kèszre fozzuk, ès 6-8 cm-es pudingformàba hutoben dermesztjuk.

A vanilia màrtàshoz a tojàssàrgàjàt a cukorral, a liszttelès kevès langyos tejjel sìmàra keverjuk. besurìtjuk annyira, hogy azèrt ontheto legyen. a pudingot a formàkbòl a kiszurt piskotalapokra boritjuk. A kihult vanilimàrtàst 4 tànyerra ontjuk, ès a kozepèbe helyezzuk a pudingot.

Oldalàt tejszinnel korbenyomjuk. Tetejèt ès korben eperszeletekkel rakjuk ki, a màrtàs szèlèt pedig kakaòporral szòrjuk meg.




buon appetito Lisa

3 commenti:

  1. Ciao amica Lisa,
    ez a szarvasbélszín vargánya mártással maga a csoda. A többiről már nem is beszélek. Te ezeket ma meg is főzted mind? Le merem fogadni, hogy annak ellenére, hogy ilyen jókat főzől és eszel, szép karcsú hölgy vagy. Én nem tudom megállni, hogy főzés közben ne kóstolgassak. Sőt, legtöbbször ebédkor már nem is vagyok éhes:)).
    Puszikat és derűs új hetet kívánok:
    Kati

    RispondiElimina
  2. Puszikat és derűs új hetet kívánok neked is Katika :-) Nem foztem ezen a hètvègèn mindent, egyedul voltam, de ezek a kedvencei voltak a fèrjemnek, ès most megprobalom feldolgozni, medmenteni az emlèkeket :-( de valamikor igen, nagyon szerettem fozni ès nagyon hiànyzik ... igu hàt àlmodom a szèp napokat a multbòl.

    RispondiElimina
  3. Ciao Lisa, grazie per i complimenti..
    Li ricambio di cuore.. :)
    Baci baci..

    RispondiElimina

Budapest - Ungheria Headline Animator

Un post a caso